22 milliárdot adna az Emmi öt piarista iskola felújítására

2017 július 5., szerda 7:28
86

Az Index ír arról a kormánynak címzett előterjesztésről, mely szerint bruttó 22 milliárd forintot járhatna a Piarista Rend Magyar Tartományának öt iskola felújítására. 

Az előterjesztés az Emmitől származik, azzal érvelnek, hogy a beruházások megvalósulása után 2500 gyerek számára jön majd létre megfelelő színvonalú nevelési-oktatási környezet. 

Az összeg meglehetősen nagynak számít, mezei iskolák környékén ritkán mozdulnak meg ekkora pénzek. Az előterjesztés szerint azért van szükség most erre, mert sem az intézmények maguk, sem a Piarista Rend Magyar Tartománya, a fenti intézmények fenntartója nem rendelkezik az érintett intézmények ingatlanjainak átfogó felújításához elegendő forrással.

A cikk arról is, hogy jövőre például a kormány összesen 30 milliárd forintot szán a teljes budapesti kórházreformra. 

A laphoz eljutott dokumentum szerint az előterjesztés szerint 3,8 milliárd járna a gödi Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium korszerűsítése és bővítésére, 8,65 milliárd forint a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda korszerűsítésre és bővítésére, 5,7 milliárd a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda új iskolaépületének, tornatermének építésére, 2,3 milliárd menne a nagykanizsai Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda korszerűsítésére, tornaterem, ebédlő és konyha átalakításra, és 1,55 milliárd forint a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium felújítására 1,55 milliárd.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt