22 milliárdot adna az Emmi öt piarista iskola felújítására

politika
2017 július 05., 07:28
comments 77

Az Index ír arról a kormánynak címzett előterjesztésről, mely szerint bruttó 22 milliárd forintot járhatna a Piarista Rend Magyar Tartományának öt iskola felújítására. 

Az előterjesztés az Emmitől származik, azzal érvelnek, hogy a beruházások megvalósulása után 2500 gyerek számára jön majd létre megfelelő színvonalú nevelési-oktatási környezet. 

Az összeg meglehetősen nagynak számít, mezei iskolák környékén ritkán mozdulnak meg ekkora pénzek. Az előterjesztés szerint azért van szükség most erre, mert sem az intézmények maguk, sem a Piarista Rend Magyar Tartománya, a fenti intézmények fenntartója nem rendelkezik az érintett intézmények ingatlanjainak átfogó felújításához elegendő forrással.

A cikk arról is, hogy jövőre például a kormány összesen 30 milliárd forintot szán a teljes budapesti kórházreformra. 

A laphoz eljutott dokumentum szerint az előterjesztés szerint 3,8 milliárd járna a gödi Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium korszerűsítése és bővítésére, 8,65 milliárd forint a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda korszerűsítésre és bővítésére, 5,7 milliárd a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda új iskolaépületének, tornatermének építésére, 2,3 milliárd menne a nagykanizsai Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda korszerűsítésére, tornaterem, ebédlő és konyha átalakításra, és 1,55 milliárd forint a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium felújítására 1,55 milliárd.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.