A BRFK kordonok közé zárná a Pride-ot, a szervezők lebontanák

POLITIKA
2017 július 05., 18:32

A BRFK hermetikus lezárással szeretné biztosítani a Budapest Pride felvonulást – jelentették be a felvonulás szervezői. A rendőrség biztonsági szempontokra hivatkozik, annak ellenére, hogy csak egy kisebb ellentüntetést jelentettek be a felvonulás idejére.

A szervezők előre közölték, előre be nem jelentett alternatív útvonalak segítéségével igyekeznek megvalósítani, hogy végre, először ne teljesen elzárt útvonalon menjen a szombati felvonulás.

A legvégső esetben kordonbontásra is sor kerülhet a rendezők részéről

– helyezték kilátásba. A szervezők hangsúlyozzák, ha ők szabálysértést követnek el, a rendőrségnek akkor is kötelessége biztosítani a rendezvényt.

link Forrás

(Budapest Pride)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.