Több ligetvédőt is előállítottak a keddi kordonbontás miatt

Több ligetvédőt is előállított a rendőrség, miután az aktivisták megpróbálták megakadályozni, hogy a Városligetben zajló építkezés miatt kiássák az ott álló öreg platánfák gyökereit. Szerintük ugyanis az ilyen öreg fáknál az átültetés valószínűleg a fák vesztét jelentené.

A ligetvédők megpróbálták lebontani a a fák köré vont kordont, az egyik aktivista pedig az egyik markolóhoz láncolta magát. Bár a nő keze megsérült, a rendőrség először a fogdára vitte, és csak később szállították át a balesetire, ahol órákat kellett várnia, így csak késő estére látták el. 

Matlák Gábor, az aktivista ügyvédje azt mondta, hogy ettől függetlenül a rendőrség még éjfélkor is ki akarta hallgatni a kimerült nőt, de ő kérte, hogy ezt halasszák másnapra.

Matlák szerint a konfliktusban megsérült kordonok miatt több ligetvédőt is előállítottak. A rendőrség pedig pont 50 ezer forint felett állapította meg a kárértéket, ami már túllépi a szabálysértési értékhatárt, azért bűncselekménnyel gyanúsítják őket. Az ügyvéd szerint a beszerzési ár szerint számlázhattak, aminél a kordonok valós értéke jóval alacsonyabb lehetett. 

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.