Vízágyúval oszlatta fel a rendőrség a G20-as csúcs ellen tüntetőket Hamburgban

külföld
2017 július 5., 11:15
comments 27
photo_camera Fotó: Christophe Gateau/dpa Picture-Alliance/AFP

Kedd este a rendőrség vízágyúkat vetett be G20-as csúcs ellen tüntetők ellen Hamburgban. Késő estére az összecsapások véget is értek. A hamburgi rendőrség szóvivője a DPA hírügynökségnek úgy fogalmazott, hogy az éjfél utáni órák „extrém nyugodtak” voltak.

A legnagyobb összecsapás a St. Pauliban található Neuen Pferdemarktnál volt, ahol este 11 körül a rendőrség vízágyúval oszlatta fel a tömeget. A világ vezetőinek csúcstalálkozójára a német rendőrség 10 ezer ellentüntetőt vár. A hatóságok szerint közülük 8 ezren az erőszaktól sem riadnak (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt