Egyre szebben zöldell a parlagfű Buda legújabb, még át sem adott közparkjában

Fűt, fát (közparkot) ígértek a fideszes politikusok, de ebből egyelőre csak egyre termetesebb, erős, már-már fás szárú parlagfűtövek lettek Buda központjában, a Margit körúton, a három éve elbontott ipari minisztérium azóta is üresen álló telkén.

A parlagfű és más, allergiás panaszokat okozó növények eltakarítása a beruházó felelőssége lenne, ezért az MSZP II. kerületi szervezete bejelentést tett, kérve, hogy azonnal takarítsák el a parlagfüvet, és hogy hozzák nyilvánosságra a beruházás részletes ütemtervét is, hátha abból kiderül, hogy mikor lesz bármi a három éve álló projektből. (Via Népszava)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.