Pont a zsidóktól inkább egy kis segítségre számított volna Orbán

2017 július 7., péntek 18:38
296

"Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne" - válaszolta Orbán Viktor Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének. Orbán Heislernek írt levelét sajtófőnöke, Havasi Bertalan bocsátotta az MTI rendelkezésére.

Hesler András korábban levélben kérte Orbán Viktortól a sorosozó kampány leállítását, mert az szerinte alkalmas kontrollálatlan, akár antiszemita indulatok keltésére is. Orbán az MTI által csak szemlézett levele első részében egyáltalán nem tesz említést a felvetett problémáról, ellenben hosszan fejtegeti a migrációról vallott nézeteit, melyek lényegében az európai civilizáció bukását vetítik előre. Vagyis amit tesz, azt a nyugati, európai civilizáció védelmében teszi. "Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét.

Heisler antiszemita indulatokra vonatkozó aggályaira két válasza volt. Egyrészt az, hogy az illegális migrációval "az intolerancia kultúráját és a növekvő antiszemitizmust importáljuk Európába". Másrészt pedig azt, hogy csak azért nem kivételezhet Sorossal, mert zsidó. A filantróp milliárdos elleni kampányt azzal indokolta, hogy Soros civil szervezetei segítségével milliókat akar betelepíteni Európába, vagyis az európai civilizáció pusztulását akarja, vagyis az életünkre tör. Orbánnak pedig "felelősségem, hogy megvédjem hazánkat és Magyarország polgárait", és "aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét".

"Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között" - írta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt