Pont a zsidóktól inkább egy kis segítségre számított volna Orbán

politika
2017 július 07., 18:38
comments 296

"Az illegális migráció ellen folytatott küzdelmünkért sem köszönetet, sem elismerést nem várok, de az Önök közösségétől egy kis segítség azért jól jönne" - válaszolta Orbán Viktor Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének. Orbán Heislernek írt levelét sajtófőnöke, Havasi Bertalan bocsátotta az MTI rendelkezésére.

Hesler András korábban levélben kérte Orbán Viktortól a sorosozó kampány leállítását, mert az szerinte alkalmas kontrollálatlan, akár antiszemita indulatok keltésére is. Orbán az MTI által csak szemlézett levele első részében egyáltalán nem tesz említést a felvetett problémáról, ellenben hosszan fejtegeti a migrációról vallott nézeteit, melyek lényegében az európai civilizáció bukását vetítik előre. Vagyis amit tesz, azt a nyugati, európai civilizáció védelmében teszi. "Itt és most mindannyiunk élete, gyermekeink, unokáink jövője a tét.

Heisler antiszemita indulatokra vonatkozó aggályaira két válasza volt. Egyrészt az, hogy az illegális migrációval "az intolerancia kultúráját és a növekvő antiszemitizmust importáljuk Európába". Másrészt pedig azt, hogy csak azért nem kivételezhet Sorossal, mert zsidó. A filantróp milliárdos elleni kampányt azzal indokolta, hogy Soros civil szervezetei segítségével milliókat akar betelepíteni Európába, vagyis az európai civilizáció pusztulását akarja, vagyis az életünkre tör. Orbánnak pedig "felelősségem, hogy megvédjem hazánkat és Magyarország polgárait", és "aki Magyarország biztonságára tör, azzal szemben mi származásra, vallási hovatartozásra, vagyoni állapotra tekintet nélkül érvényesítjük a magyar állam politikai és jogi erejét".

"Ön sem akarhatja, hogy e tekintetben származásuk szerint különbséget tegyek Magyarország állampolgárai között" - írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.