Kislányt szült a transznemű férfi

Egészségügy
2017 július 08., 08:47
comments 301

Egy Trinity-Leigh Louise Cross nevű kislány tartja izgalomban Nagy-Britanniát, mert ő az első baba, akit jogilag férfi szült a szigetországban.

Az anya (apa) Hayden Cross, aki Paige-ként látta meg a napvilágot, de gyerekkora óta inkább fiúnak érezte magát. Hayden három éve, 18 éves korában kezdte meg nemének orvosi átalakítását, és jogi szempontból is férfi lett, felvette a Hayden nevet.

Azt tervezte, hogy lefagyasztatja petesejtjeit, hogy egyszer azokat egy nőbe ültetve lehessen saját gyereke. Csakhogy a művelet rendkívül drága lett volna. Ezért tavaly úgy döntött, hogy maga fog szülni, ameddig még nem késő.

Hayden Cross, az anya (apa)
photo_camera Hayden Cross, az anya (apa)

Szeptemberben leállt a tesztoszteron hormonokkal, megszakította nemének átalakítását, és a Facebookon spermát kért. Egy ismeretlen egy kis csomagban a küszöbén hagyott egy adagot.

Cross teherbe esett, június 16-án megszülte a kislányát, és arra készül, hogy hamarosan folytatja a férfivá válását, és visszatér a kezelésekhez. Ha a végére ér, akkor már biztosan nem lehet gyereke.

Cross édesanyja egyébként szintén szült azon a héten egy kistestvért Haydennek. (daily mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.