Lefutotta a rátámadó medvéket a kenyai profi futó

Moninande Marube, a Maine-ben élő kenyai profi futó egyik, a vadonban tartott edzésén összefutott két amerikai fekete medvével. Szerencséjére sikerült lefutnia a medvéket, így végül sérülés nélkül megúszta a kalandot.

Elmondása szerint a rohamozó medvék kb. húsz méternyire lehettek tőle, pont annyira, mint egy elhagyott ház a másik irányban. Így tehát futásnak eredt, és sikerült is lefutnia a medvéket, amik már tíz méterre megközelítették a sprint végén.

Bár Marubét csak egy szunyogháló választotta el a ház tornácán a medvéktől, azok szerencsére ezt nem tudták felmérni, így csak körbeszaglászták a házat, majd visszavonultak az erdőbe.

Marube amúgy nem előírásszerűen reagált a támadó medvékre. A maine-i vadőrök ajánlása szerint az, aki medvébe botlik, igyekezzen minél nagyobbnak tettetni magát, miközben lassan kihátrál a szituációból. Ha viszont a medve támadásba lendül, akkor nem szabad menekülőre fogni, hanem minél félelmetesebbnek kell látszani, és tartani a területet.

Marube szerint ezt könnyű mondani, éles helyzetben azért kicsit másként reagál az ember. Ő maga azt tudta, hogy a medvék jól másznak fára, ezért a menekülésnek ezt a módját azonnal elvetette. Felmerült még, hogy beleveti magát a közeli tóba, de nem tud úszni. Próbált farkasszemet nézni a medvékkel, de amikor azok megindultak, inkább menekülőre fogta. (Via AP)