Lefutotta a rátámadó medvéket a kenyai profi futó

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Moninande Marube, a Maine-ben élő kenyai profi futó egyik, a vadonban tartott edzésén összefutott két amerikai fekete medvével. Szerencséjére sikerült lefutnia a medvéket, így végül sérülés nélkül megúszta a kalandot.

Elmondása szerint a rohamozó medvék kb. húsz méternyire lehettek tőle, pont annyira, mint egy elhagyott ház a másik irányban. Így tehát futásnak eredt, és sikerült is lefutnia a medvéket, amik már tíz méterre megközelítették a sprint végén.

Bár Marubét csak egy szunyogháló választotta el a ház tornácán a medvéktől, azok szerencsére ezt nem tudták felmérni, így csak körbeszaglászták a házat, majd visszavonultak az erdőbe.

Marube amúgy nem előírásszerűen reagált a támadó medvékre. A maine-i vadőrök ajánlása szerint az, aki medvébe botlik, igyekezzen minél nagyobbnak tettetni magát, miközben lassan kihátrál a szituációból. Ha viszont a medve támadásba lendül, akkor nem szabad menekülőre fogni, hanem minél félelmetesebbnek kell látszani, és tartani a területet.

Marube szerint ezt könnyű mondani, éles helyzetben azért kicsit másként reagál az ember. Ő maga azt tudta, hogy a medvék jól másznak fára, ezért a menekülésnek ezt a módját azonnal elvetette. Felmerült még, hogy beleveti magát a közeli tóba, de nem tud úszni. Próbált farkasszemet nézni a medvékkel, de amikor azok megindultak, inkább menekülőre fogta. (Via AP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.