Amerikai bombázók gyakorlatoztak a koreai demilitarizált zónánál

külföld
2017 július 09., 03:36
comments 55

Két amerikai B-1B Lancer bombázó, továbbá számos amerikai és dél-koreai vadászgép gyakorlatozott az észak-koreai határhoz közel szombat éjjel – jelentette be az amerikai védelmi minisztérium. A szuperbombázók Guamról szálltak fel, és közel repültek az Észak és Dél-Korea között demilitarizált zónához.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A gyakorlat a Pentagon szerint válasz arra, hogy az észak-koreai rezsim néhány napja egy eddiginél sokkal komolyabb rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe. Ugyan a koreai helyzet fokozódása fontos téma volt a most véget érő hamburgi G20 találkozón, arra nem sikerült rávenni Kínát, hogy a találkozó végén elfogadott nyilatkozatban vállalják az északi rezsim támogatásának felfüggesztését.

Az amerikai hadügy azt is bejelentette, hogy még júliusban tesztelni kezdik az alaszkai raktétavédelmi rendszert. (NBC, Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.