Százezren tüntettek Erdogan ellen Isztambulban

külföld
2017 július 09., 17:27
comments 255

A vasárnapi tüntetés az Igazságmenet nevű kampány zárórendezvénye volt, amit Kemal Kilicdaroglu, a Köztársasági Néppártot (CHP) vezetője indított el. A 68 éves Kilicdaroglu június 15-én gyalog indult el Ankarából a 425 kilométerrel távolabbi Isztambulba, hogy a pártja egyik képviselőjének, Enis Berberoglunak a letartóztatása ellen tiltakozzon. 

photo_camera Kemal Kilicdaroglu Fotó: ONUR COBAN/Anadolu Agency

A képviselőt azért tartóztatták le, mert olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a török kormány felkelőknek szállított fegyvereket Szíriába. 

photo_camera Fotó: CITIZENSIDE/Cem Tekkesinoglu/Citizenside

A tömeg vasárnap a tavalyi puccskísérlet óta tartó tömeges letartóztatások és kirúgások ellen tiltakozott. Recep Tayyip Erdogan elnök szerint aki az Igazságmenetet támogatja, a terrorizmust támogatja. 

A vasárnapi tüntetésen Kemal Kilicdaroglu azt mondta, hogy „azért meneteltünk, mert ellenezzük, hogy egyetlen ember kormányozzon. Azért meneteltünk, mert az igazságszolgáltatás a végrehajtó hatalom kiszolgálója”. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt