A 2020-as tokiói olimpián is lesz menekültcsapat

sport
2017 július 10., 09:16
comments 60

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) úgy döntött, hogy továbbra is támogatja a menekülteket azzal, hogy csapatuk részt vehet a 2020-as tokiói nyári olimpián.

Mark Adams, a NOB szóvivője elmondta, hogy már zajlanak a tárgyalások a csapatról, de annak létszámáról és a sportolók kiválasztási folyamatáról még korai lenne beszélni.

A menekültek külön delegációként először tavaly, a Rio de Janeiró-i olimpián szerepelhettek. A 10 tagú csapat szíriai, kongói, etióp és dél-szudáni sportolói atlétikában, úszásban és cselgáncsban indultak.

A NOB igazgatótanácsa vasárnapi ülésén leszögezte azt is, hogy megerősíti együttműködését az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.