Annál szijjártósabb ajándékot senki sem adhatott volna a V4-es külügyminisztereknek, mint amit Szijjártó adott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mi az: négy betű, f-fel kezdődik, és ezt mutatta meg Szijjártó Péter a külügyminisztereknek, a V4 magyar soros elnöksége alatti első találkozón tartott üzleti fórumon? Természetesen a fociról van szó.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megmutatta szlovák kollégájának a Ferencvárosi stadiont, a Groupama Arénát:

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA
Fotó: KKM / Kovács Márton/MTI/MTVA

Ezután Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszternak, Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszternek és Jakub Dürr cseh külügyminiszter-helyettesnek (illetve magának) magyar zászlóval és a politikusok nevével ellátott V4-es mezt ajándékozott a Groupama Arénában:

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szijjártó Péter egyébként az üzleti fórumon arról beszélt, hogy rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és racionalitásra épülő politikának, amit ezek az országok folytatnak. Szijjártó az MTI szerint azt mondta: Közép-Európa mára az európai kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált, és az észszerű gazdaságpolitika miatt a V4 és a gazdasági növekedése meghaladja az európai átlagot, nem véletlenül hívják ezt a térséget Európa növekedési motorjának.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.