Annál szijjártósabb ajándékot senki sem adhatott volna a V4-es külügyminisztereknek, mint amit Szijjártó adott

2017 július 10., hétfő 8:54
203

Mi az: négy betű, f-fel kezdődik, és ezt mutatta meg Szijjártó Péter a külügyminisztereknek, a V4 magyar soros elnöksége alatti első találkozón tartott üzleti fórumon? Természetesen a fociról van szó.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megmutatta szlovák kollégájának a Ferencvárosi stadiont, a Groupama Arénát:

Fotó: Kovács Márton/KKM/MTI/MTVA
Fotó: KKM / Kovács Márton/MTI/MTVA

Ezután Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszternak, Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszternek és Jakub Dürr cseh külügyminiszter-helyettesnek (illetve magának) magyar zászlóval és a politikusok nevével ellátott V4-es mezt ajándékozott a Groupama Arénában:

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szijjártó Péter egyébként az üzleti fórumon arról beszélt, hogy rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és racionalitásra épülő politikának, amit ezek az országok folytatnak. Szijjártó az MTI szerint azt mondta: Közép-Európa mára az európai kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált, és az észszerű gazdaságpolitika miatt a V4 és a gazdasági növekedése meghaladja az európai átlagot, nem véletlenül hívják ezt a térséget Európa növekedési motorjának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt