Az MSZP feljelentést tett a Fidesz 2010-es plakátköltései miatt

bűnügy
2017 július 10., 10:14
comments 69

A Magyar Szocialista Párt ma a Legfőbb Ügyészség fővárosi székházában csalás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a 2010-es választás fideszes plakátköltése ügyében.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke az épület előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz 2010-ben több ezer plakátot helyezett ki feketén, mivel mai áron 1 milliárd, akkori áron 700-800 millió forintba kerültek a plakáthelyek, a kormánypárt mégis csak 90 millióról kapott számlát Simicska Lajostól, de ebből is csak 35 milliót vallott be.

A sajtófőnök szerint a kampányköltségek túllépése miatt a Fidesznek azért 120 millió forintot kellett volna befizetnie a költségvetésbe.

Nyakó István azt mondta, a Fidesz 2010-es alapszabálya szerint a kampányköltésekről csak az Orbán Viktor által vezetett országos elnökség, az elszámolások jóváhagyásáról pedig a Kövér László által vezetett országos választmány dönthetett, vagyis a csalások két fő szervezője a mostani miniszterelnök és a házelnök, az ország két közjogi méltósága.

A sajtófőnök szerint Polt Péter legfőbb ügyész „sima pártkatona”, amíg tudja, hogy a kormányváltás után felelősségre vonás vár rá, nem tesz ebben az ügyben semmit. Nyakó István közölte, a feljelentést azért teszik holott tudják, hogy Polt Péter „ezt is el fogja tusolni”, hogy a legfőbb ügyész „dokumentáltan elkövesse a hivatalos személy által elkövetett bűnpártolást” – írja az MTI.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese korábban elterelő hadműveletnek és hírhamisításnak nevezte a 24.hu cikkét, amiből kiderült, hogy jóval listaáron alul kapta a plakáthelyeket 2010-ben a Fidesz. Németh szerint piaci áron vásároltak, elszámoltak a költségekkel és mindenben törvényesen jártak el, de ha mégsem, az akkor is törvényes volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt