Az MSZP feljelentést tett a Fidesz 2010-es plakátköltései miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Szocialista Párt ma a Legfőbb Ügyészség fővárosi székházában csalás miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a 2010-es választás fideszes plakátköltése ügyében.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke az épület előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz 2010-ben több ezer plakátot helyezett ki feketén, mivel mai áron 1 milliárd, akkori áron 700-800 millió forintba kerültek a plakáthelyek, a kormánypárt mégis csak 90 millióról kapott számlát Simicska Lajostól, de ebből is csak 35 milliót vallott be.

A sajtófőnök szerint a kampányköltségek túllépése miatt a Fidesznek azért 120 millió forintot kellett volna befizetnie a költségvetésbe.

Nyakó István azt mondta, a Fidesz 2010-es alapszabálya szerint a kampányköltésekről csak az Orbán Viktor által vezetett országos elnökség, az elszámolások jóváhagyásáról pedig a Kövér László által vezetett országos választmány dönthetett, vagyis a csalások két fő szervezője a mostani miniszterelnök és a házelnök, az ország két közjogi méltósága.

A sajtófőnök szerint Polt Péter legfőbb ügyész „sima pártkatona”, amíg tudja, hogy a kormányváltás után felelősségre vonás vár rá, nem tesz ebben az ügyben semmit. Nyakó István közölte, a feljelentést azért teszik holott tudják, hogy Polt Péter „ezt is el fogja tusolni”, hogy a legfőbb ügyész „dokumentáltan elkövesse a hivatalos személy által elkövetett bűnpártolást” – írja az MTI.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese korábban elterelő hadműveletnek és hírhamisításnak nevezte a 24.hu cikkét, amiből kiderült, hogy jóval listaáron alul kapta a plakáthelyeket 2010-ben a Fidesz. Németh szerint piaci áron vásároltak, elszámoltak a költségekkel és mindenben törvényesen jártak el, de ha mégsem, az akkor is törvényes volt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.