Megszökött a börtön sertéstelepéről egy elítélt, pedig csak 60 napos elzárásra ítélték

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy fogvatartott munkavégzés közben engedély nélkül távozott (magyarul: megszökött, lelécelt, olajra lépett) az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mellett működő sertéstelepről – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Solti Objektumának újonnan átadott fogvatartotti körlete 2016. október 26-án. A közel 1200 négyzetméter alapterületű épületben 36 zárkát alakítottak ki.Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Orosz Zoltán elmondta, hogy a fogvatartott lopás miatt töltötte 60 napos büntetőjogi elzárását az állampusztai intézetben, és a börtön (magyarul: kóter, sitt, dutyi) által szervezett foglalkoztatási program keretében a sertéstelep területén végzett munkát, amikor kora délelőtt lelécelt. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség próbálja felkutatni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.