Nem engedték be Ausztriába a török gazdasági minisztert

Ausztria megtiltotta a belépést a török gazdasági miniszternek, Nihat Zeybekcinek, aki a tavalyi, kudarcba fulladt törökországi puccskísérlet évfordulóján tartandó rendezvényen akart részt venni – közölte az osztrák külügyminisztérium szóvivője.

Nihat Zeybekci június 30-án az ankarai Török-Magyar Üzleti FórumonFotó: Halil Sagirkaya/Anadolu Agency

A szóvivő az ORF rádióállomásnak elmondta: „Megerősíthetem, hogy Sebastian Kurz külügyminiszter gyakorlatilag megtiltotta a török gazdasági miniszternek a belépést az országba”, mert a rendezvény „nagyon nagy” és a látogatás „veszélyt jelent a közrendre és Ausztria biztonságára”.

Az osztrák döntést megelőzően a holland kormány pénteken azt közölte, hogy Tugrul Türkes, a török diaszpóráért felelős miniszterelnök-helyettes vagy a török kormány más tagjainak hollandiai látogatása „nem kívánatos”, tekintettel a két ország kétoldalú kapcsolatainak jelenlegi helyzetére. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.