Egy kezdő zsaroló a saját ujját vágta le, hogy megfenyegesse az amerikai adóhatóságot

2017 július 11., kedd 8:42
41

A Washington állambéli Olympiában letartóztattak egy 68 éves férfit, aki meg akarta leckéztetni az amerikai adóhatóságot, az IRS-t, azért elküldte nekik az egyik ujját. 

A tacomai ügyészség szerint Normand Lariviere egy bombának látszó tárgyat küldött az IRS utah-i központjába, de valamiért úgy érezte, hogy ehhez mellékelnie kell egy töltényt, egy spanglit és az egyik ujját is.

A nyomozásból kiderült, hogy Lariviere a 1990-es évek óta dühös a szövetségi szervekre, amiért kirúgták az állásából. A férfi korábban tengerészetnél szolgált, majd a 90-es évek elejéig villanyszerelő volt a ugyanott. Miután elvesztette a munkáját, panaszt tett a védelmi minisztériumnál, de nem járt sikerrel.

A vádirat szerint Lariviere úgy gondolta, hogy nem kell adót fizetnie, mivel a kormány sem teljesítette a követeléseit. A kihallgatásán a férfi azt mondta: nem volt más választása, mert nem kapott választ. (Seattlepi/AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt