Egy nap alatt több mint 850 milliárd forintot jótékonykodott el Warren Buffett

2017 július 11., kedd 13:35
133

3,17 milliárd dollárt, azaz 856 milliárd forintnyi részvényt adott Warren Buffett a Bill & Melinda Gates Foundationnek és négy további családi kézben lévő filantróp szervezetnek. Ez a hétfői adomány volt a legnagyobb összeg, amit Warren Buffett egyszerre adott azóta, hogy egy évtizede elkezdte szétosztani a vagyonát.

Fotó: Fotó: Nicholas Kamm / AFP

A részvények a Berkshire Hathaway Inc papírjai, azé az óriáscégé, amelyet Buffett 1965 óta irányít, és amelynek 17 százaléka még mindig az övé.

A legnagyobb összeget, 2,42 milliárd dollárt a Gates-házaspár alapítványa kapta, a maradékon az egykori feleségéről elnevezett Susan Thompson Buffett Foundation, valamint a gyerekei alapítványai, a Howard G. Buffett és Sherwood a NoVo alapítványok osztoznak.

A hétfői nagyvonalú osztogatás előtt Buffett vagyonát a Forbes magazin 76,3 milliárd dollárra becsülte, amivel ő a világ negyedik leggazdagabb embere. A leggazdagabb pedig éppen az a Bill Gates, akinek magánvagyonát 89,4 milliárd dollárra becsülik. Buffett és Gates egyébként jó barátok. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt