Egy nap alatt több mint 850 milliárd forintot jótékonykodott el Warren Buffett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

3,17 milliárd dollárt, azaz 856 milliárd forintnyi részvényt adott Warren Buffett a Bill & Melinda Gates Foundationnek és négy további családi kézben lévő filantróp szervezetnek. Ez a hétfői adomány volt a legnagyobb összeg, amit Warren Buffett egyszerre adott azóta, hogy egy évtizede elkezdte szétosztani a vagyonát.

Fotó: Fotó: Nicholas Kamm / AFP

A részvények a Berkshire Hathaway Inc papírjai, azé az óriáscégé, amelyet Buffett 1965 óta irányít, és amelynek 17 százaléka még mindig az övé.

A legnagyobb összeget, 2,42 milliárd dollárt a Gates-házaspár alapítványa kapta, a maradékon az egykori feleségéről elnevezett Susan Thompson Buffett Foundation, valamint a gyerekei alapítványai, a Howard G. Buffett és Sherwood a NoVo alapítványok osztoznak.

A hétfői nagyvonalú osztogatás előtt Buffett vagyonát a Forbes magazin 76,3 milliárd dollárra becsülte, amivel ő a világ negyedik leggazdagabb embere. A leggazdagabb pedig éppen az a Bill Gates, akinek magánvagyonát 89,4 milliárd dollárra becsülik. Buffett és Gates egyébként jó barátok. (Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.