Egy nap alatt több mint 850 milliárd forintot jótékonykodott el Warren Buffett

3,17 milliárd dollárt, azaz 856 milliárd forintnyi részvényt adott Warren Buffett a Bill & Melinda Gates Foundationnek és négy további családi kézben lévő filantróp szervezetnek. Ez a hétfői adomány volt a legnagyobb összeg, amit Warren Buffett egyszerre adott azóta, hogy egy évtizede elkezdte szétosztani a vagyonát.

Fotó: Fotó: Nicholas Kamm / AFP

A részvények a Berkshire Hathaway Inc papírjai, azé az óriáscégé, amelyet Buffett 1965 óta irányít, és amelynek 17 százaléka még mindig az övé.

A legnagyobb összeget, 2,42 milliárd dollárt a Gates-házaspár alapítványa kapta, a maradékon az egykori feleségéről elnevezett Susan Thompson Buffett Foundation, valamint a gyerekei alapítványai, a Howard G. Buffett és Sherwood a NoVo alapítványok osztoznak.

A hétfői nagyvonalú osztogatás előtt Buffett vagyonát a Forbes magazin 76,3 milliárd dollárra becsülte, amivel ő a világ negyedik leggazdagabb embere. A leggazdagabb pedig éppen az a Bill Gates, akinek magánvagyonát 89,4 milliárd dollárra becsülik. Buffett és Gates egyébként jó barátok. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.