Itt a magyar erotikus kísérleti rövidfilm, amit egyetlen fénymásolóval forgattak

A Filmvilág blogja számolt be róla, hogy végre meg lehet nézni online Kőszegi Tamás erotikus kísérleti filmjét, A Másolót. 

A film különlegessége, hogy egy fénymásolóval készítették, ilyesmire korábban kevés példa akadt*. A mindössze hétperces alkotásban egy fénymásolón szeretkező pár testének torzulásait lehet látni, legalábbis ahogy azok mozgás közben a fénymásoló érzékelői számára adódnak. 

A forgatás olyan aprólékos részletekre is kiterjedt, minthogy szálanként rendezték el a képeken a szereplők haját, külön követték a porszemek és a rúzsfoltok, ujjlenyomatok mozgását. 

A Filmvilág cikke szerint ugyan a film mindössze 100 ezer forintos költségvetésből készült, de három évnyi munka és ötezer fénymásolt oldal van benne. 

A Másoló komoly fesztiválkedvenc lett, az elmúlt évben közel 50 nemzetközi fesztivál versenyprogramjába hívták meg, több díjat is begyűjtött. Legutóbb a Mediawave-n a legjobb kísérleti filmnek járó díjat. 

A film Valu Rebeka és Simon Attila szereplésével készült, Markos Levente szerezte a zenéjét, a hangmérnök Császár Gábor pedig egyénileg is nyert díjat. 

A Másoló honlapján részletesen is lehet olvasni a film elkészültének körülményeiről. 

*Update: korábban azt írtuk, hogy még soha nem forgattak korábban filmet egyetlen fénymásolóval, de egy olvasónk felhívta rá a figyelmünket, hogy de bizony de, ilyen volt például a Five Cents 1980-ban

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.