Kigyulladt a Vezúv, gigantikus tűzvész tombol Nápoly fölött

külföld
2017 július 11., 13:50
comments 107

Nagyjából egyidőben több ponton is komoly erdőtüzek gyulladtak ki a Vezúv oldalában, így a világ egyik leghíresebb vulkánja e pillanatokban drámaian néz ki Nápolyból nézve. Hogy mennyire, azt például ezen a webkamerán ellenőrizheted (a tippért örök hálánk Gergőnek!) 

link Forrás

A tűzvész akkora, hogy a füstje két kilométernél is magasabbra emelkedett. Egy olasz időjáráscsatorna érdekes montázst posztolt ki, aminek a jobb oldalán az aktuális helyzet, a balon pedig a vulkán legutóbbi, 1944-es kitörése látható, ami akkor 3 falut puszított el. Ám a két látvány hiába hasonlít kísértetiesen, az alapjuk teljesen más.

link Forrás

A száraz, forró idő miatt messze nem ez az egyetlen lágoló vidék arrafelé: csak Campania tartományban minimum 100 erdőtüzet próbáltak kedden eloltani, mintegy 600 emberrel. Az illetékesek szerint a Vezúv oldalában alakult ki az egyik legkeményebb helyzet.

A hegyen már a hétvégén is voltak tüzek, hétfőn lakókat telepítettek ki, közöttük sokan ma térhettek haza, de máris csomagolhattak újra.

(via Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.