Kigyulladt a Vezúv, gigantikus tűzvész tombol Nápoly fölött

2017 július 11., kedd 13:50
108

Nagyjából egyidőben több ponton is komoly erdőtüzek gyulladtak ki a Vezúv oldalában, így a világ egyik leghíresebb vulkánja e pillanatokban drámaian néz ki Nápolyból nézve. Hogy mennyire, azt például ezen a webkamerán ellenőrizheted (a tippért örök hálánk Gergőnek!) 

A tűzvész akkora, hogy a füstje két kilométernél is magasabbra emelkedett. Egy olasz időjáráscsatorna érdekes montázst posztolt ki, aminek a jobb oldalán az aktuális helyzet, a balon pedig a vulkán legutóbbi, 1944-es kitörése látható, ami akkor 3 falut puszított el. Ám a két látvány hiába hasonlít kísértetiesen, az alapjuk teljesen más.

A száraz, forró idő miatt messze nem ez az egyetlen lágoló vidék arrafelé: csak Campania tartományban minimum 100 erdőtüzet próbáltak kedden eloltani, mintegy 600 emberrel. Az illetékesek szerint a Vezúv oldalában alakult ki az egyik legkeményebb helyzet.

A hegyen már a hétvégén is voltak tüzek, hétfőn lakókat telepítettek ki, közöttük sokan ma térhettek haza, de máris csomagolhattak újra.

(via Local)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt