Ma este is heves viharok jönnek

időjárás
2017 július 11., 17:26
comments 15

Az OMSZ előrejelzése szerint a kedd este Dunántúl déli felén előforduló intenzív, helyenként heves zivatarok kelet felé helyeződnek át, így eleinte a Dunántúl mellett leginkább a Dél-Alföldön fordulhat elő zivatar. A zivatarokat viharos (60-80, néhol 80-100 km/h-s) szél, intenzív csapadék, néhol nagy méretű jég kíséri.

Kedd késő este nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer várható, mely szerda reggeltől kelet felé távolodik. Éjszaka nagyobb számban az ország déli felén várható intenzív csapadékgócok kialakulása, melyhez helyenként felhőszakadás (20-40 mm), jégeső és 70-80, egy-egy helyen (legjobb eséllyel a Dél-Alföldön) 90 km/h feletti szél is társulhat.

Szerda napközben az ország döntő részén átmenetileg nyugodt időjárás várható, majd késő este nyugat felől egy hidegfront érkezik. A záporokkal, zivatarokkal, megerősödő, zivatar környezetében viharossá (60+ km/h) fokozódó északnyugati széllel érkező front várhatóan éjfél körül éri el a Duna vonalát. A Dunántúl nyugati részén heves zivatar is kialakulhat, 80-90 km/h-t elérő széllel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.