Soros megköszönte azoknak, akik letépkedik a plakátokat

POLITIKA
2017 július 11., 20:48
comments 229

A milliárdos pénzügyi befektető úgy véli, hogy a magyar kormány egy antiszemita ábrázolásra épített plakátkampányt indított ellene. 

Soros György közleményéről a BBC számolt be, amely megjegyzi azt is, hogy a Fidesz kampánya becslések szerint 5,7 milliárd forintba, azaz 21 millió dollárba kerülhetett. 

Ez volt az első alkalom, hogy a 86 éves milliárdos megszólalt az ellene intézett kormányzati támadásokkal kapcsolatban. Egyben megköszönte azoknak, akik letépkedik a plakátokat. Köszöntötte a magyar zsidó közösségnek azon tagjait is, akik felszólaltak a kampány ellen. 

Soros szerint a magyar kormány szándákos félrevezető kampányt indított, melyhez antiszemita képi ábrázolást alkalmaznak. 

A BBC cikke kitér arra is, hogy 1980 óta Soros 12 milliárd dollárt költött el a világban, főleg Kelet-Európában és a volt szovjet államokban az Open Society Foundations keretében, hogy csökkentse a szegénységet, növelje az átláthatóságot, valamint ösztöndíjakat és egyetemeket is alapított. 

Ez ellen lépett fel Orbán Viktor, aki a liberalizmus ellen indított háborút, írja a brit lap, majd felidézik példaként a CEU elleni törvényt. 

A nap folyamán közleményt adott ki Soros jobbkeze, Michael Vachon is, aki szintén az antiszemita kampány részleteiről beszélt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.