Soros megköszönte azoknak, akik letépkedik a plakátokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A milliárdos pénzügyi befektető úgy véli, hogy a magyar kormány egy antiszemita ábrázolásra épített plakátkampányt indított ellene. 

Soros György közleményéről a BBC számolt be, amely megjegyzi azt is, hogy a Fidesz kampánya becslések szerint 5,7 milliárd forintba, azaz 21 millió dollárba kerülhetett. 

Ez volt az első alkalom, hogy a 86 éves milliárdos megszólalt az ellene intézett kormányzati támadásokkal kapcsolatban. Egyben megköszönte azoknak, akik letépkedik a plakátokat. Köszöntötte a magyar zsidó közösségnek azon tagjait is, akik felszólaltak a kampány ellen. 

Soros szerint a magyar kormány szándákos félrevezető kampányt indított, melyhez antiszemita képi ábrázolást alkalmaznak. 

A BBC cikke kitér arra is, hogy 1980 óta Soros 12 milliárd dollárt költött el a világban, főleg Kelet-Európában és a volt szovjet államokban az Open Society Foundations keretében, hogy csökkentse a szegénységet, növelje az átláthatóságot, valamint ösztöndíjakat és egyetemeket is alapított. 

Ez ellen lépett fel Orbán Viktor, aki a liberalizmus ellen indított háborút, írja a brit lap, majd felidézik példaként a CEU elleni törvényt. 

A nap folyamán közleményt adott ki Soros jobbkeze, Michael Vachon is, aki szintén az antiszemita kampány részleteiről beszélt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.