Tudod, mi történne, ha meghalna Soros György?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tegnap teljesen véletlenül belebotlottam abba a ténybe, hogy Soros György 2002 óta a mai napig Budapest díszpolgára. Már az is vicces, hogy bármikor a világon ilyen előfordult-e, hogy egy várost teleplakátolnak a díszpolgára ellen uszító képekkel, de ezen felül még a vonatkozó rendelet szerint, ha Soros holnap meghalna, és a család kéri, akkor a fővárosnak díszsírhelyet kellene biztosítani neki a vonatkozó rendelet szerint.

Ezt írta nekünk Tibor, megnéztem, és persze igaza volt.

Soros 2002-ben kapta a kitüntető címet, amihez akkoriban pénz még nem, de nemzetiszín fonott zsinóron lógó fatokos viaszpecséttel díszített oklevél, meg egy Budapest címerével ékestett 3 centi átmérőjű 18 karátos aranyérme is járt „Civis Honoris Causa Budapestini” véséssel.

A díszpolgárság kézzefogható előnye a morális elismerésen felül még annyi, hogy az illető halála után ingyen díszsírhelyet kap a fővárostól. Nem is osztják ész nélkül, évente 6 élő és 2 halott ember kaphat díszpolgári címet.

A kitüntetés egyébként annak jár, aki

Budapest főváros és polgárai számára, a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.  

Sorosnak olyan kollégái vannak a nemzetközi mezőnyből, mint Elvis és a dalai láma, a hazaiból meg Puskás, Garas Dezső, Kozma Imre Atya, Szörényi Levente, Hidegkuti Nándor vagy Mága Zoltán. 

A vonatkozó rendelet és a díszpolgárok listája itt nézhető meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.