A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság találkozik az argentin ezoterikus irodalommal

bűnügy
2017 július 12., 08:41
comments 31

Kiskoromban nagy rajongója voltam Jorge Luis Borges argentin író okosan ezoterikus műveinek. Ő volt például, aki mindig vak könyvtárosokról írt novellákat, aztán kinevezték Buenos Aires-i Nemzeti Könyvtár Igazgatójának, és később teljesen megvakult. Neki volt egy Korong című novellája, amit kamaszkoromban körülbelül ezerszer olvastam el. Nem spoilerezném el, de Odin korongjáról szól, aminek csak egy oldala van.

„A Földön nincsen semmi más, aminek csak egy oldala volna.”

Na mindegy.

Szóval a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mai közleményét olvasva jutott eszembe hosszú idő után újra Borges.

„A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói a készenléti rendőrök és a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével egyszerre két abonyi helyszínen tartottak házkutatást 2017. július 11-én kora reggel. A 33 éves K. Gábor és a 32 éves K. János otthonában összesen bruttó 154,7 gramm kábítószergyanús fehér port, ismeretlen eredetű színtelen anyagot, valamint több százezer forint készpénzt és több mobiltelefont foglaltak le a rendőrök.”

Milyen lehet bruttó 154,7 gramm fehér port? És még inkább: mi az ismeretlen eredetű színtelen anyag? Lehet, hogy a Földön nincsen semmi más, aminek az eredete ismeretlen, és nincs neki színe, csak ez az anyag?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.