11-től 20 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték Borisz Nyemcov gyilkosait

külföld
2017 július 13., 09:33
comments 21

Borisz Nyemcovot, a Vlagyimir Putyin orosz elnököt gyakran bíráló ellenzéki politikust  2015. február 27-én éjjel ölték meg több lövéssel a Moszkva folyón átívelő Bolsoj Zamoszkvoreckij hídon. 

A moszkvai körzeti katonai bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében 11 évtől 20 évig terjedő, szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a gyilkossággal vádolt öt férfit. Zaur Dadajevet, aki a vád szerint hátba lőtte az 55 éves politikust, 20 évi, Anzor Gubasevet 19, Sadid Gubasevet 16, Temirlan Eszkerhanovot 14, Hamzat Bahajevet 11 évi börtönnel sújtották. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.