11-től 20 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték Borisz Nyemcov gyilkosait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Borisz Nyemcovot, a Vlagyimir Putyin orosz elnököt gyakran bíráló ellenzéki politikust  2015. február 27-én éjjel ölték meg több lövéssel a Moszkva folyón átívelő Bolsoj Zamoszkvoreckij hídon. 

A moszkvai körzeti katonai bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében 11 évtől 20 évig terjedő, szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a gyilkossággal vádolt öt férfit. Zaur Dadajevet, aki a vád szerint hátba lőtte az 55 éves politikust, 20 évi, Anzor Gubasevet 19, Sadid Gubasevet 16, Temirlan Eszkerhanovot 14, Hamzat Bahajevet 11 évi börtönnel sújtották. (MTI)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.