A vizes vb megnyitója miatt 5 km-nyi utat zárnak le Budapesten

közlekedés
2017 július 13., 19:53

Mintegy 5 kilométernyi utat érint valamilyen szintű forgalomkorlátozás a FINA vizes világbajnokság pénteki megnyitó rendezvénye Budapesten – közölte Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az esti sajtótájékoztatón.

Azt mondta, ez Budapest teljes közút-hálózatának csak 1 ezrelékét érinti, és azokon is időszakosan, illetve szakaszosan lesznek érvényben a korlátozó intézkedések. A többi esemény miatt elrendelt zárásokat is számolva összesen 15 kilométernyi utat érintenek az intézkedések.

A rendőrség 63 közlekedésrendészeti munkatársa lesz az utakon, akiket 9 csomópontba vezényelnek ki, ők a rendezvények előtt, alatt és után is segítik a forgalmat.

A világbajnokság transzferjárművei használhatják majd a buszsávot, illetve az ideiglenes lezárások nem vonatkoznak a mentők, az orvosi ügyeletek és a katasztrófavédők járműveire.

A megnyitó miatt péntek 18 órától szombat reggel 4 óráig lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat és a Lánchidat, a Váralagutat, az Ybl Miklós teret, a Széchenyi teret, a József Attila utcát, valamint a Fő utca és a Széchenyi felső rakpart egy-egy szakaszát.

Gál Kristóf azt kérte a járművel közlekedőktől, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n, ahol minden friss közlekedési változást feltüntetnek. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.