Amikor levillogja a rendőr a gyanús fekete nőt, megkérdezi, hol dolgozik, és a válasz: „Én vagyok az államügyész”

bűnügy
2017 július 13., 09:15
comments 191

Június 19-én történt, de csak most került nyilvánosságra az a videófelvétel, amelyen az orlandói rendőrség levillog egy fehér autót vezető fekete nőt. Miután a nő megmutatja a jogosítványát, a rendőr megkérdezi tőle:

– És melyik ügynökségnél van?

Erre a nő:

– Én vagyok az államügyész. 

link Forrás

Bár a facebookozók rasszizmust kiáltanak, mondván, hogy a rendőr szokás szerint csak a bőrszíne miatt tartotta gyanúsnak a nőt,  Aramis Ayala államügyész szerint jogszerűen állították meg – a rendőr utólag azt mondta, hogy azért, mert az autó rendszámát nem tudták ellenőrizni, illetve túl sötétek voltak a jármű ablakai. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.