Amikor levillogja a rendőr a gyanús fekete nőt, megkérdezi, hol dolgozik, és a válasz: „Én vagyok az államügyész”

Június 19-én történt, de csak most került nyilvánosságra az a videófelvétel, amelyen az orlandói rendőrség levillog egy fehér autót vezető fekete nőt. Miután a nő megmutatja a jogosítványát, a rendőr megkérdezi tőle:

– És melyik ügynökségnél van?

Erre a nő:

– Én vagyok az államügyész. 

Bár a facebookozók rasszizmust kiáltanak, mondván, hogy a rendőr szokás szerint csak a bőrszíne miatt tartotta gyanúsnak a nőt,  Aramis Ayala államügyész szerint jogszerűen állították meg – a rendőr utólag azt mondta, hogy azért, mert az autó rendszámát nem tudták ellenőrizni, illetve túl sötétek voltak a jármű ablakai. (CNN)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.