Az évszázad tőzsdecápája az MIT kutatója, aki rákeresett, hogy a hatóságok hogyan veszik észre a bennfentes kereskedést

bűnügy
2017 július 13., 18:14

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) mérnök-kutatóját, Fei Yant szerdán bennfentes kereskedelem szövetségi bűnügy vádjával letartóztatták.

A hatóságok szerint ugyanis a híres amerikai magányegyetem kutatójának annyi esze volt, hogy rákeresett a Google-ön, hogy „bennfentes kereskedés egy nemzetközi számlán” meg hogy „hogyan veszi észre a SEC [az amerikai tőzsdetanács] a szokatlan kereskedést”. Fei Yan ezután az anyja nevén lévő ügynöki számlával olyan üzleteket kötött, amivel a gyanú szerint nettó 120 ezer dollár tiltott nyereségre tett szert.

A SEC úgy véli, a kínai állampolgárságú Fei Yan a bizalmas információhoz a feleségén keresztül jutott, a nő ugyanis a Linklaters nevű nemzetközi jogi iroda munkatársa. A nőt a hatóságok fellépése után felfüggesztette az iroda, ami együttműködik a hatóságokkal.

A férfit, miután meghallgatták egy bostoni bíróságon, 500 ezer dolláros óvadékért engedték el. (CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.