Az évszázad tőzsdecápája az MIT kutatója, aki rákeresett, hogy a hatóságok hogyan veszik észre a bennfentes kereskedést

A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) mérnök-kutatóját, Fei Yant szerdán bennfentes kereskedelem szövetségi bűnügy vádjával letartóztatták.

A hatóságok szerint ugyanis a híres amerikai magányegyetem kutatójának annyi esze volt, hogy rákeresett a Google-ön, hogy „bennfentes kereskedés egy nemzetközi számlán” meg hogy „hogyan veszi észre a SEC [az amerikai tőzsdetanács] a szokatlan kereskedést”. Fei Yan ezután az anyja nevén lévő ügynöki számlával olyan üzleteket kötött, amivel a gyanú szerint nettó 120 ezer dollár tiltott nyereségre tett szert.

A SEC úgy véli, a kínai állampolgárságú Fei Yan a bizalmas információhoz a feleségén keresztül jutott, a nő ugyanis a Linklaters nevű nemzetközi jogi iroda munkatársa. A nőt a hatóságok fellépése után felfüggesztette az iroda, ami együttműködik a hatóságokkal.

A férfit, miután meghallgatták egy bostoni bíróságon, 500 ezer dolláros óvadékért engedték el. (CNBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.