Csak ideiglenesen függeszti fel antiszemita hangulatú kampányát a kormány

Több 444 videó?
Szeretném

Csak átmenetileg tünteti el a kormány a nagy nemzetközi felháborodást kiváltó, hangulatukban a huszadik század legvadabb éveit idéző, antiszemita jellegű plakátkampányát a kormány, írja a Magyar Nemzet. Értesüléseik szerint hamarosan - gondolom a vizes vébé után - újabb negatív kampány kezdődhet, bár azt nem tudják, hogy annak is Soros György lesz a főszereplője. Azt viszont fideszes forrásaik megerősítették, hogy a hangerőt csak átmenetileg tekerték le.

A kormány amúgy egy héttel azután döntött a plakátkampány felfüggesztéséről, hogy Orbán Viktor határozottan kijelentette, hogy szó sem lehet a kampány leállításáról. A kormánypropagandát felügyelő Kormányzati Tájékoztatási Központ aktuális indoklása szerint végül azért döntöttek egy héttel a miniszterelnök nyilatkozata után, a vízes vébé indulása előtt a kampány leállításáról, mert eleve így tervezték.

A KTK állítása szerint a kampány július 15-én áll le, de hogy valójában tényleg a vébé miatt függesztik fel, arra az utal, hogy a Magyar Nemzet fideszes forrása szerint az autópályák és a reptérről bevezető utak mentén, vagyis ahol a vébére ideutazó külföldiek láthatnák, már péntekre leszedik a plakátokat.

A New York Times korabeli beszámolója szerint amúgy volt már példa arra, hogy egy sport-világesemény miatt egy országban felfüggesztették az antiszemita plakátkampányokat: Adolf Hitler is így tett az 1936-os berlini nyári és garmisch-partenkircheni téli olimpia idején.