Ezt a sztorit most írta egy kortárs novellista

olvasói levél
2017 július 13., 07:19
comments 8


"Nos, vidáman bóklászok a jofogas.hu-n és ezt találom:

Szép erkély, ugye? Szívesen laknátok itt? Én is. Vagyis ÉN ITT LAKOM.

Árulom a lakást? Nem.

Van a házban 43 nm-es lakás? Nincs.

Van bárki, aki 3500 Ft-ot fizet közös költségre? Nincs. (Számvizsgáló Bizottsági tag vagyok, tudom.)

Volt felújítás 2017-ben a házban? Nem volt."

A hirdetésben még két épület fotója szerepel, az egyik két számmal arrébb van az utcában, a másik valahol máshol (mindegy is), a lakás pedig nagy valószínűséggel ez, aminek nincs erkélye, de semmi gond, mert ennek a lakásnak a hirdetése szerint

"Fontos, hogy a társasház engedélyezi, hogy egy mobil 8 nm-es teraszt kívülről felépítsenek a lakáshoz, ezáltal a mostani Fr. erkély funkció bővítést nyerne egy kényelmes terasszal."

Ez már így is elég furmányos, de...

"Azóta annyi történt, hogy megírtam Nektek a sztorit meg a Házmesternek, illetve előkerestem az igaziból hirdetett lakás tulajdonosát, aki szintén a szívéhez kapott. Valamint írtam az ingatlanközvetítők etikai szervének is. Tegnap reggel kaptam egy nagyon korrekt, elnézést kérő levelet az ingatlaniroda értékesítési vezetőjétől, mondva, hogy 24 órán belül leszedték az erkélyem képét. Ez így is van (megnéztem), bár akkor még ottmaradt 2 fotó a házról. A levél után megnéztem, most már csak a valódi hirdetett ingatlan képei vannak fenn, és az ingatlanos is más.

Újabb csavar a történetben, hogy az értékesítési vezető a levelében említést tesz az igazi tulajdonos és az ingatlaniroda közötti megbízási szerződésről. Nos, a tulaj állítása és a saját maga által feltett egyetlen hirdetése alapján egyetlen ingatlanirodával sem szerződött és nem is fog. Különben is a töke tele van velük, mert vagy 400-an telefonáltak, sőt volt, aki elment mezei érdeklődőként és utólag akart szerződést kötni vele, amire nem volt hajlandó. Valószínűleg ez a magyarázata azoknak a képeknek, amiket tényleg a lakásban vettek fel, de nagyon eltérnek a tulaj hirdetésétől."

Persze a fentiektől függetlenül még jelen pillanatban is látható a nem eladó lakás erkélye és a ház (ahol a nem eladó lakás van) képe is egy olyan lakás hirdetésénél, amelyik nem abban a házban van és nem az az erkélye, annál is inkább, mert nincs erkélye (jó, "Fr. erkélye" van, de hát, na), ami főleg azért lehet, mert ez már egy másik ingatlaniroda. Vagy nem? Vagy igen? Amennyiben tud még követni, kérjük nyomja meg az 1-es gombot!


Köszi, Krisztina!




Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.