Pert nyert a 444 a ferencvárosi önkormányzattal szemben

jog
2017 július 13., 17:14

Háromrészes cikksorozatban mutattuk be, hogyan vált Ferencváros az ország egyik legzűrösebb településévé. Ugyanis a kerület hemzseg a visszás ügyektől:

A IX. kerület a sorozat első két (
I.
,
) részét 13 pontban támadta meg. Ezek miatt helyreigazítási pert indított lapunk ellen. A cikkben olyan állításokat kifogásoltak, mint hogy az önkormányzat jól látható helyen tette-e közzé a lakáspályázatokat vagy kevéssé jól látható helyen. Illetve hogy a régi házak felújítása nagyobb részt uniós pénzekből és kisebb részt a magyar adófizetők pénzéből valósult meg vagy fordítva. A megszerzett lakásokba beköltöznek a képviselők és rokonaik, vagy előfordul, hogy be sem költöznek a kibérelt lakásokba, hanem esetleg kiadják azokat.

Az elsőfokon eljáró bíróság a 444-nek adott igazat: „A bíróság a keresetet elutasítja.”

A felpereseknek 38 100 Ft perköltséget és a Magyar Állam javára 36 000 Ft eljárási illetéket kell fizetniük, amit a ferencvárosi adófizetőknek kell kicsengetniük. Az ítélet nem jogerős, ellene a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni. 

Akit érdekel, hogy kapcsolódnak össze és kik irányítják az ország egyik legzűrösebb önkormányzatának visszás ügyeit, az nézze meg összefoglaló videónkat! Ilyet legutóbb a The Sopranos című sorozatban láthatott. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.