Svájcban július közepétől már a boltokban is árulják a dobozos spanglit

A svájci Heimat cigaretta kenderes verzióját július közepétől forgalmazzák.Fotó: Koch&Gsell

A svájci start-up, a Koch&Gsell július közepétől forgalmazza Heimat (Haza) névre keresztelt új, kender és dohány keverékét tartalmazó cigarettáját. Igen, jól olvassa, július közepétől a svájci trafikokban dobozos spanglit is árulnak. A cég alapítója és üzletvezetője, Roger Koch szerint a Heimat a világon egyedülálló a maga nemében. Egy doboz kendercigaretta összesen négy gramm kendert tartalmaz, így Koch elmondása szerint rágyújtáskor azonnal megérezhető a kannabisz félreérthetetlen illata.

Koch külön kihangsúlyozta, hogy a termék "tiszta svájci dohány" és "természetes kannabisz" keveréke, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

Mielőtt mindenki nekiindulna Svájcnak, azt még hozzátenném, hogy a svájci kendercigarettába ún. CBD-kendert töltenek, vagyis olyat, amely elenyésző mennyiségben, 1 százaléknál kisebb arányban tartalmazza a kannabisz pszichoaktív hatóanyagát, a THC-t, viszont nagy mennyiségben van benne cannabidiol (CBD), a kannabisz orvosilag értékes hatóanyaga. Vagyis ettől a cigitől nem nagyon fog betépni senki, de remekül használható fájdalomcsillapításra, illetve étvágygerjesztésre, ami a marihuánafogyasztás egyik kifejezetten kedvező mellékhatása a rákos betegeknél.

A Heimat doboza 19,90 svájci frankba, ~5600 forintba kerül majd - ez nagyjából duplája egy doboz cigaretta árának Svájcban. (Via Blick.ch)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.