Svájcban július közepétől már a boltokban is árulják a dobozos spanglit

külföld
2017 július 13., 08:24
A svájci Heimat cigaretta kenderes verzióját július közepétől forgalmazzák.
photo_camera A svájci Heimat cigaretta kenderes verzióját július közepétől forgalmazzák. Fotó: Koch&Gsell

A svájci start-up, a Koch&Gsell július közepétől forgalmazza Heimat (Haza) névre keresztelt új, kender és dohány keverékét tartalmazó cigarettáját. Igen, jól olvassa, július közepétől a svájci trafikokban dobozos spanglit is árulnak. A cég alapítója és üzletvezetője, Roger Koch szerint a Heimat a világon egyedülálló a maga nemében. Egy doboz kendercigaretta összesen négy gramm kendert tartalmaz, így Koch elmondása szerint rágyújtáskor azonnal megérezhető a kannabisz félreérthetetlen illata.

Koch külön kihangsúlyozta, hogy a termék "tiszta svájci dohány" és "természetes kannabisz" keveréke, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

Mielőtt mindenki nekiindulna Svájcnak, azt még hozzátenném, hogy a svájci kendercigarettába ún. CBD-kendert töltenek, vagyis olyat, amely elenyésző mennyiségben, 1 százaléknál kisebb arányban tartalmazza a kannabisz pszichoaktív hatóanyagát, a THC-t, viszont nagy mennyiségben van benne cannabidiol (CBD), a kannabisz orvosilag értékes hatóanyaga. Vagyis ettől a cigitől nem nagyon fog betépni senki, de remekül használható fájdalomcsillapításra, illetve étvágygerjesztésre, ami a marihuánafogyasztás egyik kifejezetten kedvező mellékhatása a rákos betegeknél.

A Heimat doboza 19,90 svájci frankba, ~5600 forintba kerül majd - ez nagyjából duplája egy doboz cigaretta árának Svájcban. (Via Blick.ch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.