Újra üzembe állítják a felújítottnak nevezett metrókocsikat

A BKV-nál már csak a közlekedési hatóságként is fellépő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyére várnak, hogy újra üzembe helyezhessék a 3-as metró felújítottnak nevezett, mondjuk így, fehér színű szerelvényeit, amelyek megérkezésük óta rendszeresen kisebb-nagyobb, a kellemetlentől a veszélyesig terjedő hibákat produkáltak.

A forgalomból legutóbb azért kellett kivonni a szerelvényeket, mert az egyiknek egyszerűen nem lehetett kinyitni az ajtaját, még vésznyitóval se. Azokat végül markosabb utasok tudták csak felfeszíteni hosszú percek után.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, aki a metrószerelvények kivonása óta több interjúban is megvédte a látványosan hibás szerelvényeket, most a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azzal próbálta megnyugtatni az utazóközönséget, hogy a gyártó, izé, bocs, "felújító" Metrovagonmas szakemberei "minden híreszteléssel ellentétben kijavították a sorozatosan jelentkező hibákat". Innen szép nyerni, na.

Bolla szerint mindenesetre "a metrókocsik műszaki állapotuk alapján akár már ma is közlekedhetnének". Mondjuk szerinte ezek a metrókocsik korábban is közlekedhettek, abból meg láttuk, hogy mi lett.

A forgalomból hetekre kivont, az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján inkább csak félkésznek tűnő szerelvények gyártójával szemben a BKV 1,5 milliárd forint kötbérigényt jelzett, amin a Metrovagonmas jelzése szerint még legalább egy hétig gondolkodni szeretne, és amit fejben a metrószerelvények felújításának ~70 milliárdos teljes költségéhez kell viszonyítani. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.