Újra üzembe állítják a felújítottnak nevezett metrókocsikat

Budapest
2017 július 13., 04:24
comments 97

A BKV-nál már csak a közlekedési hatóságként is fellépő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyére várnak, hogy újra üzembe helyezhessék a 3-as metró felújítottnak nevezett, mondjuk így, fehér színű szerelvényeit, amelyek megérkezésük óta rendszeresen kisebb-nagyobb, a kellemetlentől a veszélyesig terjedő hibákat produkáltak.

A forgalomból legutóbb azért kellett kivonni a szerelvényeket, mert az egyiknek egyszerűen nem lehetett kinyitni az ajtaját, még vésznyitóval se. Azokat végül markosabb utasok tudták csak felfeszíteni hosszú percek után.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, aki a metrószerelvények kivonása óta több interjúban is megvédte a látványosan hibás szerelvényeket, most a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azzal próbálta megnyugtatni az utazóközönséget, hogy a gyártó, izé, bocs, "felújító" Metrovagonmas szakemberei "minden híreszteléssel ellentétben kijavították a sorozatosan jelentkező hibákat". Innen szép nyerni, na.

Bolla szerint mindenesetre "a metrókocsik műszaki állapotuk alapján akár már ma is közlekedhetnének". Mondjuk szerinte ezek a metrókocsik korábban is közlekedhettek, abból meg láttuk, hogy mi lett.

A forgalomból hetekre kivont, az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján inkább csak félkésznek tűnő szerelvények gyártójával szemben a BKV 1,5 milliárd forint kötbérigényt jelzett, amin a Metrovagonmas jelzése szerint még legalább egy hétig gondolkodni szeretne, és amit fejben a metrószerelvények felújításának ~70 milliárdos teljes költségéhez kell viszonyítani. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.