A bíróság lazított Trump beutazási tilalmán

Donald Trump amerikai elnök már megválasztásakor megígérte, hogy teljes beutazási tilalmat rendel el bizonyos muzulmán országok állampolgáraival szemben. Az első körben azonban hiába tiltotta ki az USA-ból Líbia, Irán, Szíria, Jemen, Szudán és Szomália állampolgárait, több amerikai bíróság is kimondta, hogy az intézkedés túlzó, szembe megy az amerikai joggal.

Közel fél év után az USA legfelsőbb bírósága úgy hagyta jóvá az intézkedést, hogy a tiltás nem vonatkozhat azokra, akik "jóhiszemű kapcsolatban állnak" természetes vagy jogi személyekkel az USA-ban. Ennek alapján úgy vezették be a rendeletet, hogy ezekből az országokból szülők, házastársak, gyerekek és testvérek beutazhattak USA-ban élő rokonaikhoz, de nagyszülők már nem.

A bevándorlási korlátozás ellen tüntető nő Washingtonban.Fotó: CITIZENSIDE/Melany Rochester/Citizenside

Ezt a kitételt támadta meg Hawaii állam egy bíróságon, és a bíró Hawaii-nak adott igazat. Az ítélet nyomán mintegy 24 ezer, mostanáig kitiltás alatt álló menekült léphet be a közeljövőben az USA-ba. (reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.