Megvan a Buda-Cash-vezérektől Mészáros Lőrincékhez került Opimus új neve

gazdaság
2017 július 14., 11:03
comments 40

Valamiért cikinek érzik Mészáros Lőrincék, hogy egy olyan cégben vonták össze a fél magyar médiát, amit rejtélyes körülmények között szereztek meg az egyik legnagyobb magyar pénzügyi csalás, Buda-Cash-ügy vádlottjaitól. Az Opimus (korábban Phylaxia) Nyrt. nevét elhasználódottnak érzik, ezért névváltoztatásról fognak szavazni a következő közgyűlésen, amit augusztus 3-án tartanak majd. Egyébként ez a cég birtokolja többek között a vidéki lapokat egy kézben összpontosító Mediaworksöt.

Az új név: Opus Global Nyrt.

  • Opimus: gazdag, kövér, dús.
  • Opus: munka, mű.

A cég részvényárfolyama egyébként 234 forinton tetőzött július 11-én, azóta viszont komolyabb korrekció bontakozott ki, ma 144 forinton is megfordult a papír, igaz, azóta 188 forintra pattant vissza – talán a közgyűlési napirendi pontok között szereplő osztalékfizetés és sajátrészvény-vásárlás kilátásba helyezése miatt, talán azért, mert a névváltoztatással mintha világuralmi tervekre utaltak volna. A cég valós anyagi helyzetéről – ahogy a másik Mészáros-papírról, a Konzumról – egyébként alig tudni valamit, ezért a két részvény körüli részvénypiaci őrület 99 százalékában spekulatív alapú.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.