Megvan a Buda-Cash-vezérektől Mészáros Lőrincékhez került Opimus új neve

2017 július 14., péntek 11:03
43

Valamiért cikinek érzik Mészáros Lőrincék, hogy egy olyan cégben vonták össze a fél magyar médiát, amit rejtélyes körülmények között szereztek meg az egyik legnagyobb magyar pénzügyi csalás, Buda-Cash-ügy vádlottjaitól. Az Opimus (korábban Phylaxia) Nyrt. nevét elhasználódottnak érzik, ezért névváltoztatásról fognak szavazni a következő közgyűlésen, amit augusztus 3-án tartanak majd. Egyébként ez a cég birtokolja többek között a vidéki lapokat egy kézben összpontosító Mediaworksöt.

Az új név: Opus Global Nyrt.

  • Opimus: gazdag, kövér, dús.
  • Opus: munka, mű.

A cég részvényárfolyama egyébként 234 forinton tetőzött július 11-én, azóta viszont komolyabb korrekció bontakozott ki, ma 144 forinton is megfordult a papír, igaz, azóta 188 forintra pattant vissza – talán a közgyűlési napirendi pontok között szereplő osztalékfizetés és sajátrészvény-vásárlás kilátásba helyezése miatt, talán azért, mert a névváltoztatással mintha világuralmi tervekre utaltak volna. A cég valós anyagi helyzetéről – ahogy a másik Mészáros-papírról, a Konzumról – egyébként alig tudni valamit, ezért a két részvény körüli részvénypiaci őrület 99 százalékában spekulatív alapú.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt