"Savanyú a szőlő, mert a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyet csinálni"

POLITIKA
2017 július 14., 17:42
comments 209

Három ellenzéki párt is közleményben fejezte ki nem tetszését a vizes vébével kapcsolatban a pénteki rajt előtt. 

Az MSZP szerint az emberekben "jogos a düh és a felháborodás, hogy a Fidesz-kormány még a magyar sport egyik ünnepét is képes beszennyezni korrupcióval, indokolatlanul brutális túlárazásokkal és az azeri wifi-botránnyal". 

"Az MSZP tiszta szívből szurkol a magyar sportolók sikeréért, de az adófizetők pénzének elherdálásáért és a polgárok adataival való visszaélésért a Fidesznek felelnie kell!"

A DK alelnöke, Varju László szerint "rémálom" volt a világbajnokság szervezése és előkészítése. A közbeszerzéseken pedig  "fideszes magánzsebekbe vándorolhattak milliárdok". 

"A Demokratikus Koalíció ki fogja vizsgáltatni a vizes VB körüli brutális árazásokat, de tiszta szívvel szurkolunk a magyar sportolóknak."

Spät Judit az Együtt elnökségi tagja közleményében úgy fogalmazott, hogy "az elmúlt években már annyira megszoktuk, hogy a lopás mértékegysége már nem is milliárd, hanem a 100 milliárd forint, hogy bele sem gondolunk, mi minden másra juthatna ebből a pénzből."

"Az Együtt szívből drukkolunk minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a VB-n, ahogy mindenki másnak is, aki munkájával országunk jó hírnevét erősíti."

A Fidesz-frakció az ellenzéki kritikákra úgy reagált: 

savanyú a szőlő, mert a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyet csinálni.

Nincs a világon még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana és egy ilyen nemzetközi esemény ellen ágálna, írták. 

Arra kérjük az ellenzéket, hogy tegyék félre kicsinyes hatalmi érdekeiket, ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljunk együtt közösen Magyarország sikeréért.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.