Harminc kilométer hosszan lobbantotta lángra a sínek melletti növényzetet egy tehervonat Komáromnál

baleset
2017 július 16., 16:03
comments 77

Negyvennél több tűzoltó oltja a tüzet a Komárom és Kisbér közötti vasútvonal mellett, ahol harminc kilométer hosszúságban, kilenc helyszínen kapott lángra a sínek melletti növényzet - közölte a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Káli Sándor tájékoztatása szerint 17 tűzoltóautó legénysége dolgozik a lángok megfékezésén vízzel, háti fecsendővel és kéziszerszámokkal. A tűz eddig jelentős anyagi kárt nem okozott, nem terjedt át a közelben található akácerdőre.

A vonalon korábban egy dízelmozdony vontatta tehervonat haladt, feltehetőleg a mozdony kipufogójából kijutó forró, olajos gázok lobbantották lángra a száraz növényeket.

A Mávinform tájékoztatása szerint az oltás ideje alatt Komárom és Kisbér állomás között ideiglenesen lezárták a vágányt, a Komárom-Székesfehérvár vonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat, várhatóan kora estig. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.