Bíróság elé állítják a móri fiatalt, aki csatlakozni akart az ISIS-hez

bűnügy
2017 július 17., 04:04
comments 49

A Magyar Idők úgy értesült, hogy szeptember 13-ra tűzte ki a Székesfehérvári Törvényszék annak a móri fiatalembernek a tárgyalását, akit

terrorcselekmény előkészületével vádolnak, mert be akart lépni az Iszlám Államba.

A jelenleg előzetesben ülő 25 éves F. Viktor még 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu-n váltott üzenetet egy másik fiúval, akinek felajánlotta, hogy tartson vele és csatlakozzanak az ISIS-hez. A közös kiutazás végül útlevél és pénz hiányában meghiúsult, és csak F. Viktor utazott ki még ugyanabban a hónapban, Törökországon át Szíria felé tartott. A Magyar Idők szerint őt még török területen török titkosszolgálati tisztek elfogták, letartóztatták, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra. 

A férfi ügyvédje szerint F. Viktor megbánta tettét. Pintér András elmondta, hogy védence a világhálón keresett magának életcélt, és így talált az ISIS  propagandahonlapjaira. Azok aazt az érzetet keltették benne, hogy "megtalálta élete értelmét, hogy valakinek fontos lehet, és otthonra találhat az ISIS-nél."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.