Lezárások, plakátszedések: érkezik Netanjahu

POLITIKA
2017 július 17., 05:25
comments 68

Hétfőn kezdi meg három éjszakás budapesti látogatását Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Az Orbán Viktorral való találkozását komoly figyelem kíséri miután 

izraeli nagykövettel visszavonatta a nyilatkozatot, amiben a sorosozó plakátok eltávolítását kérte a magyar kormánytól azok antiszemita jellege miatt.

A plakátok időközben eltűntek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem az izraeli kormányfő látogatása miatt vették le a Soros Györgyöt ábrázoló hirdetéseket, Lázár János szerint csak arról van szó, hogy a kampány július 15-ig volt megrendelve. 

A látogatás miatt hétfő délután lezárásokra kell készülni. A BKK közlése szerint hétfő délután várhatóan egy órán át korlátozni fogják a Liszt Ferenc-repülőtér forgalmát. Sem taxival, sem busszal, sem autóval nem lesz elérhető a reptér, érdemes a tervezettnél akár két órával is korábban indulni, tanácsolják.  A TEK közleménye szerint nem csak a repteret érintik majd lezárások: július 17-én 10 órától legkésőbb július 20. 18 óráig az V.–VI.–VII. kerületekben kell korlátozásokra számítani. A Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Deák Ferenc utca–Bécsi utca–Erzsébet tér határolta területen "a fentebb írt időtartam alatt a forgalmat elterelhetik, megállíthatják, illetve a területre való belépést is szűrhetik vagy teljesen megtilthatják a rendőri szervek."

photo_camera Fotó: KKM/MTI/MTVA

Közben egyre nagyobb a nyomás odahaza Benjámin Netanjahu miniszterelnökön. A német tengeralattjárók beszerzése körüli korrupcióbotrány egyre nagyobb méretek ölt, legutóbb korábbi védelmi minisztere, Móse Jaalon vádolta a miniszterelnököt. A tízes csatornának nyilatkozó Jaalon elmondta, hogy bár a hadsereg mai napig fennálló véleménye szerint Izraelnek nincs szüksége ötnél több tengeralattjáróra, 2015-ben hirtelen nyomást gyakorolt rá a miniszterelnök, hogy Izrael vásároljon akkor még csak egy hatodik tengeralattjárót. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.