Megégett, mégsem vitték orvoshoz lányukat a tatárszentgyörgyi szülők, mert "féltek, hogy rossz hírbe kerülnek"

bűnügy
2017 július 17., 13:16
comments 170

Életveszélyt okozó testi sértés miatt őrizetbe vettek két embert Tatárszentgyörgyön. Az élettársak gyereke még 2015 decemberében szenvedett másod- illetve harmadfokú égési sérüléseket, miután nekiment a fatüzelésű kályhának és ruhája meggyulladt. 

A férfi eloltotta a tüzet, de a sérült lányhoz nem hívtak orvost - helyettes később kenőccsel és olajjal kenegették a gyereket, akinek az állapota nem javult, sebei elfertőződtek, ezután kórházba kellett vinni. Az élettársak attól tartottak, hogy "rossz hírbe kerülnek a faluban", így még a háziorvost sem értesítették. A gyereket életveszélyes állapotban ápolják a kórházban. Életveszélyes állapotba került, ezért most életveszélyt okozó testi sértés miatt vonják felelősségre a szülőket. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.