Meghalt a zombifilmek atyja

gyász
2017 július 17., 03:05

Hetvenhét éves korában elhunyt George A. Romero rendező és forgatókönyvíró, a zombifilm műfajának megteremtője, írja a Guardian. 1968-ban mindössze százezer dollárból készítette Az élőhalottak éjszakája című horrort, amiben először kelnek újra életre holtak és zabálnak fel élőket a vásznon. A film 30 millió dollárt hozott és ma már hivatalosan is az amerikai filmes örökség része. Folytatása már 55 milliót termelt, a Holtak hajnala sokak szerint minden idők egyik legjobb horrorja. 

photo_camera Fotó: Lars Niki/AFP

A tüdőrákkal küzdő rendező nem volt jó véleménnyel a modern horrorokról, zombifilmekről: 

a The Walking Dead című sikersorozatot például szappanoperának tartotta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.