Több mint hatezer önkormányzati dolgozó sztrájkol hétfő délelőtt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hétfő 8 és 10 óra között az ország több mint száz településén közel hatezer önkormányzati dolgozó nem veszi fel a munkát, írja a Népszava. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint a sztrájk célja a béremelés, hiszen 

"938 településen 17282 alkalmazott 9 éve nem kapott egyetlen fillér béremelést sem."

A Belügyminisztériummal a tárgyalások megfeneklettek, kormányülés pedig csak augusztusban lesz legközelebb, addig biztosan nem lesz előrelépés az ügyben. A szakszervezet a 25 százalékos azonnali bérkiegészítés mellett azt követeli, hogy 2018. januárjától újabb 12 százalékos emelés következzen, amit a harmadik évben egy 7 százalékos kövessen. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.