A kormány 1,7 milliárd forinttal tolja meg a csődközelbe jutott Pécset

POLITIKA
2017 július 18., 09:12
comments 97

A kormány idén 1,77 milliárd forinttal száll be a pécsi kulturális intézmények működtetésébe biztosítására - jelentette be kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár aláírta az erről szóló támogatói szerződést.

A közlemény szerint az előirányzat elsősorban a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ koncertterem és a Pannon Filharmonikusok zenekar működésének támogatására szolgál. 

Páva Zsolt polgármester a múlt héten a Szabad Pécsnek elismerte, hogy a város 5 milliárdos hiánnyal küszködik, de a városi cégekét számítva ez még a 9 milliárdot is meghaladja.

Ezért a polgármester nemrég a Magyar Államkincstár segítségét kérte, hogy megoldódjon a helyzet. Páva Zsolt hozzátette, hogy Péccsel kapcsolatban többen csődöt vizionálnak, de ez fogalmilag képtelenség, mert a Stabilitási törvény az önkormányzatok esetében kizárja az éven túlnyúló ügyeket, csőd ilyen szempontból nem is lehet. Reméli, hogy az év végére rendeződhet a helyzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt