A kormány 1,7 milliárd forinttal tolja meg a csődközelbe jutott Pécset

A kormány idén 1,77 milliárd forinttal száll be a pécsi kulturális intézmények működtetésébe biztosítására - jelentette be kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miután Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár aláírta az erről szóló támogatói szerződést.

A közlemény szerint az előirányzat elsősorban a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ koncertterem és a Pannon Filharmonikusok zenekar működésének támogatására szolgál. 

Páva Zsolt polgármester a múlt héten a Szabad Pécsnek elismerte, hogy a város 5 milliárdos hiánnyal küszködik, de a városi cégekét számítva ez még a 9 milliárdot is meghaladja.

Ezért a polgármester nemrég a Magyar Államkincstár segítségét kérte, hogy megoldódjon a helyzet. Páva Zsolt hozzátette, hogy Péccsel kapcsolatban többen csődöt vizionálnak, de ez fogalmilag képtelenség, mert a Stabilitási törvény az önkormányzatok esetében kizárja az éven túlnyúló ügyeket, csőd ilyen szempontból nem is lehet. Reméli, hogy az év végére rendeződhet a helyzet.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.