A terroristák között találtak meg egy 16 éves német lányt Moszulban

külföld
2017 július 18., 06:48

Az iraki biztonsági erők múlt csütörtökön egy moszuli alagútban 20 ISIS-es nőt fogtak el, akik közül öten Németországból származtak. Köztük volt egy 16 éves lány is, aki tavaly tűnt el Szászország tartományból. 

Az alagútban elrejtőzött nőknél fegyverek és robbanómellényeket is találtak. A biztonsági erők szerint a felfegyverzett nők az Iszlám Állam rendőrségének dolgoztak. Voltak köztük, akik Oroszországból, Törökországból, Kanadából vagy Csehországból kerültek Moszulba.

A 16 éves Linda W. a szászországi Pulsnitzból tűnt el tavaly nyáron, miután áttért az iszlámra. Valószínűleg az interneten vette fel a kapcsolatot az Iszlám Állam tagjaival. A drezdai ügyészség államellenes bűncselekmény előkészítése miatt nyomozott ellene, de mivel eltűnt, a vizsgálatot leállították. Közölték, hogy ha sikerült beazonosítani, újraindítják a nyomozást. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.