Csányi Sándor bevásárolta magát a magánegészségügybe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index ír arról, hogy az OTP vezetője megvette a Budai Egészségközpontot. Ez a GVH-hoz kedden beadott engedélykérelemből derült ki. A Budai Egészségközpont már most is komoly szereplő a magánegészségügyi piacon, több mint 150 orvosuk van három budai rendelőben. 

A vállalkozás korábban a Századvég alapítójának, Heim Péternek és Varga Péter Pál kórházigazgatónak a tulajdonában volt, később beszállt egy ismeretlen hátterű, Luxemburgban bejegyzett cég, amit az Index szerint egy másik századvégeshez, Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz szokás kötni. Aztán tavaly év végén minden visszakerült Varga Péter Pálhoz, Csányi Sándornak így már csak vele kellett megállapodnia. A vételárat nem ismerni. 

Azt már jó ideje lehet sejteni, hogy a botrányos állapotban lévő állami egészségügyi rendszer mellett egyre nagyobb szerep juthat majd a magánszereplőknek, nyilvánvalóan nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre látványosabban mozognak a környéken Fidesz-közeli figurák. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.