Csányi Sándor bevásárolta magát a magánegészségügybe

politika
2017 július 18., 15:18
comments 146

Az Index ír arról, hogy az OTP vezetője megvette a Budai Egészségközpontot. Ez a GVH-hoz kedden beadott engedélykérelemből derült ki. A Budai Egészségközpont már most is komoly szereplő a magánegészségügyi piacon, több mint 150 orvosuk van három budai rendelőben. 

A vállalkozás korábban a Századvég alapítójának, Heim Péternek és Varga Péter Pál kórházigazgatónak a tulajdonában volt, később beszállt egy ismeretlen hátterű, Luxemburgban bejegyzett cég, amit az Index szerint egy másik századvégeshez, Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz szokás kötni. Aztán tavaly év végén minden visszakerült Varga Péter Pálhoz, Csányi Sándornak így már csak vele kellett megállapodnia. A vételárat nem ismerni. 

Azt már jó ideje lehet sejteni, hogy a botrányos állapotban lévő állami egészségügyi rendszer mellett egyre nagyobb szerep juthat majd a magánszereplőknek, nyilvánvalóan nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre látványosabban mozognak a környéken Fidesz-közeli figurák. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.