Donald Trump amerikumos hetet tart

külföld
2017 július 18., 04:25
comments 83

Donald Trump Fehér Házban tartott megnyitójával megkezdődött hétfőn a Made in America hét az Egyesült Államokban.

A Fehér Ház állami vacsorák színhelyül szolgáló termében és kertjében teherautók, traktorok, járművek, lovaglócipők, gitárok, baseballütők, cowboykalapok, az ötven szövetségi államból származó mindenféle termékek sorakoztak.

photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Az amerikai termékek dicséretének szentelt hetet megnyitó beszédében Donald Trump hangsúlyozta, hogy ismét beköszöntött az a korszak, amikor a Made in America előtérbe kerül.

Amerikai munkával, amerikai ügyességgel amerikai termékeket akarunk gyártani” - fogalmazott az elnök. Hozzátette, hogy ha hazai gyártású árut vásárolnak, akkor a profit, a bevétel és sok munkahely is az országban marad. Az elnök úgy látja az amerikai munkások és farmerek a világ legkiválóbbjai, az amerikai újító szellem és tehetség szintén a világ legjobbja.

photo_camera Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Többé nem engedjük meg más országoknak, hogy kijátsszák a szabályokat, hogy ellopják a munkahelyeinket és elszívják a gazdagságunkat” - ígérte Trump. Leszögezte, hogy az elkövetkező hat hónapban e tekintetben jelentős változások várhatóak.

A megnyitó ünnepség után Donald Trump elnöki proklamációt írt alá a Made in America hétről, és július 17-ét Made in America nappá nyilvánította. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.