Megváltoztatja a márka nevét a BURGER KING®?

hirdetés
2017 július 18., 07:12
comments 98
ad

1991-ben, az Oktogonon nyitotta meg első magyarországi éttermét a Fusion Befektetési Zrt. által üzemeltetett BURGER KING®. 26 év elteltével, július 18-án az étterem nevét Grilled Dogs King-re változtatták. Az átnevezés ugyan csak egy napra szól, de jól jelzi, hogy a Grilled Dogs érkezése milyen nagy esemény a cég életében. Itthon ugyanis most fordul először elő, hogy egy nemzetközi gyorsétteremlánc kínálatában megjelenik a hot dog kategória képviselője.

A 80-as években a hot dog mindenhol ugyanazt jelentette az újpesti Munkásotthon utca – Bajcsy-Nagymező sarok – Boráros téri hamburgeres tengelyen: a tévében „hot dog kolbász sülve-főve” szlogennel reklámozott kolbászt egy félbevágott, előzőleg karóba húzott óriáskifliben, alaposan megküldve ketchuppal és mustárral. Az időközben kitört, a hamburger műfaját az egekbe röpítő streetfood forradalom szele a hot dogot is megcsapta, Budapesten például ma már számos helyen találhatnak kézműves minőségű kolbászos kifliket a rajongók. A hot dog valahogy mégis megmaradt marginális műfajnak, amit mi sem mutat jobban, mint hogy ezidáig a nagy gyorsétteremláncok egyikében sem sikerült otthonra találnia.

Az USA-ban tavaly nagy sikerrel debütált Grilled Dogs ezen a helyzeten hivatott változtatni. És ha a kifli mélyére nézünk, valóban jó esély van rá, hogy az új termék alaposan át fogja írni a hazai közönség hot dogról alkotott elképzeléseit. A Grilled Dogs ugyanis semmiképpen nem tekinthető hagyományos hot dognak, hiszen a lelkét alkotó kolbászok 100%-ban marhából készültek, és a BURGER KING® védjegyének számító tűzön grillezést követően kerülnek a kiflibe. Az itthon 3-féle változatban bemutatkozó Grilled Dogs egyik verziója a Whopper nevet kapta, a másik két változat a Chili Cheese jalapeno karikákkal és a közkedvelt chili cheese szósszal, és a Crispy Grilled Dogs sült hagymával gazdagítva.

A hazai piacon hot dog fronton ár és minőség tekintetében egyaránt széles a paletta: megtalálhatóak a szimpla virslivel készülő, olcsó hot dogok, valamint a kimondottan magas áron kínált, minőségi kézműves termékek. Mivel a tűzöngrillezett, 100%-ban marhából készült kolbászt tartalmazó, kétkezes méretű Grilled Dogs 590 Ft-os szendvics és 990 Ft-os menü árával az egyik legjobb ár-érték arányú alternatíva lesz a hazai piacon, ezért jó esély van rá, hogy a hot dog és BURGER KING® rajongók szívét egyaránt megdobogtatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.