23 milliárdos jelzálog a Mészáros-közeli balatonakali kempingen

gazdaság
2017 július 19., 04:07
comments 53

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy a közelmúltban áron alul Mészáros Lőrinc üzlettársához került balatonakali Strand Holiday Kemping tulajdoni lapján egy héttel az adásvétel után megjelent a B3 Takarék

23 milliárd forintos jelzálogbejegyzése.

A kemping becsült értéke 1,2 milliárd körüli, emlékeztet a lap, így az nem indokolja ekkora összeg bejegyzését. A B3 Takarék igazgatósági tagja, Vida József korábban a HVG-nek nyilatkozott úgy, hogy 

"szó sincs róla, hogy Mészáros Lőrincet temérdek pénzzel hiteleznénk, hiszen az integráció együttes nagyhitelkorlátja alapján hatvanmilliárd forint hitelt is adhatnánk neki, a mostani összeg harmincszorosát."

Mészáros Lőrinc a B3-tól 890 millió forint hitelt vett fel, hogy megvegye Gyárfás Tamástól a Nap TV székházát, korábban pedig Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla 1,24 milliárd forint hitelt vett fel a takaréktól. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.