A Mazsihisz elnöke beolvasott Orbánnak és Netanjahunak is a Soros-plakátkampány miatt

2017 július 19., szerda 21:40
203

A színfalak mögött, bekapcsolva felejtett mikrofonnál az EU-t közösen és nagy kedvvel szapuló Orbán Viktor magyar és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Mazsihisz székházában jártak, beszédet is tartottak, sőt, meghallgatták Heisler András, a Mazsihisz elnökének beszédét is.

Heisler többek között arról beszélt a miniszterelnökök előtt: 

a kormányzati platkátkampány nyelvi és képi eszköztára rossz emlékeket keltett a zsidóságban, és ennek hatására a zsidók Magyarországon elkezdtek félni.

Arra kérte Orbánt, "segítse Magyarországot olyan közösséggé tenni, ahol az erőt egymás értékeinek tisztelete jelenti", és hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy Magyarország gyűlöletmentes társadalommá váljon.

Az izraeli miniszterelnök Benjámin Netanjahuhoz fordulva azt mondta: az izraeli Külügyminisztérium értékelése a magyar plakátkampányról hidegzuhanyként érte közösségüket. Izrael budapesti nagykövetének kiállását követően a külügyminisztérium nyilatkozata "fájdalmakat okozott", mondta Heisler.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és vendége, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (b2) megtekinti a Dohány utcai zsinagógát Frölich Róbert országos fõrabbi (b) és Heisler András, a Mazsihisz elnöke (takarásban) társaságában 2017. július 19-én Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Orbán arról beszélt, hogy le kell állítani az Európát fenyegető "inváziót", és hogy Izraelt és Magyarországot az köti össze, hogy erős nemzeti identátusuk, és egyaránt harcolnak a felforgató erők, főleg a közel-keleti terroristák ellen. Azt is mondta:

"Magyarországon a zsidó élet a reneszánszát éli, még ha küzdelmek árán is, és azt kívánják, hogy a magyar zsidóság alkotó energiái szabadon kibontakozzanak."

(Vajon milyen küzdelmekre gondolt? Hogy be kellett záratni az Aurórát?)

Benjamin Netanjahu pedig azt emelte ki, hogy  Orbán Viktor keddi nyilatkozatában nyíltan beszélt a korábbi magyar kormányok zsidósággal szemben elkövetett bűneiről, és megköszönte, hogy a miniszterelnök fölemelte szavát Izrael legitimációjának megkérdőjelezése ellen. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt