Lezárták a nyomozást a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

bűnügy
2017 július 19., 04:37
comments 133

A Magyar Idők megtudta: lezárult a nyomozás a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, szeptemberben vádat emelnek Győrkös István ellen. A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítóját hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítja az ügyészség, akár életfogytiglant is kaphat.

Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton, ahol lövöldözés volt. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején 2016. október 26-án.
photo_camera Rendőri készültség Bőny főutcájában, a Szabadság úton, ahol lövöldözés volt. Mesterlövész hasal a középen látható autó tetején. (Fotó: Krizsán Csaba / MTI) Fotó: Krizsán Csaba/MTI


A vádirat szerint 2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai érkeztek Győrköshöz házkutatásra. A férfi előbb együttműködő volt, majd összevitatkozott a nyomozókkal, akiket nem volt hajlandó házába beengedni. Magához vette illegálisan tartott AMD gépkarabélyát, amit csőre is töltött. Az ajtón belépő Pálvölgyi Péter őrnagyra négy-öt lövedéket lőtt ki, ezek egyik találta homlokán a rendőrt. 

Győrkös István azzal védekezett, hogy csak véletlen sült el a fegyvere, és nem lőtt az őrnagy felé. A szakértők ezt cáfolták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.