Orbán szerint az EU-nak értékelnie kéne Izrael erőfeszítéseit, amit a térség stabilitásáért tesz

politika
2017 július 19., 08:29
comments 174

Benjámin Netanjahu javaslatára közös, terrorizmus elleni munkacsoport jön létre a visegrádi négyek országaival, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten. A magyar miniszterelnök elmondta, hogy Netanjahu meghívta a V4 kormányfőit Izraelbe, azt a felek elfogadták. Orbán ezután sürgette, hogy 

Izrael és az Európai Unió kapcsolatát az ésszerűség jellemezze, a bírálatot az együttműködés váltsa fel.

A magyar miniszterelnök szerint az uniónak értékelnie kellene azokat az erőfeszítéseket, melyeket Izrael tesz a térség stabilitása érdekében, és mely véd bennünket a migráns inváziótól. 

photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az öt kormányfő közös sajtótájékoztatóján Benjámin Netanjahu kijelentette, hogy

itt az ideje, hogy újrafogalmazzuk a kapcsolatot Izrael és az Európai Unió között

Az izraeli kormányfő szerint bár gyakran bírálják Izraelt Európából, 

“Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten,”

és az egyetlen ország a régióban, ahol a keresztények biztonságban vannak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.